Dar al Ousra – Ramadanactie 2021

Dadels, een kommetje verse soep, hapjes en een goede maaltijd. Hoe prettig is het om het vasten te kunnen verbreken met jouw gezin zonder je zorgen te maken of je eigenlijk wel voedsel in huis hebt?

Helaas ligt de dagelijkse realiteit voor veel gezinnen anders. De gevolgen van corona hebben rake klappen uitgedeeld in veel gebieden in Marokko. Daar waar wij vaak kunnen terugvallen op een uitkering of een voedselbank, zijn veel huishoudens in Marokko afhankelijk van een dagloon. Want: als je niet werkt, verdien je geen geld. En als je geen geld hebt, ligt er dus ook geen iftar op tafel voor jou en jouw gezin.

De ramadan is een gezegende maand. Dar al Ousra zou samen met jou de gezinnen die geraakt zijn door de (financiële) gevolgen van corona willen bijstaan, zodat zij zich de hele maand geen zorgen hoeven te maken over hun iftar-maaltijden.

Wat gaan wij doen?

Samen met lokale teams van vrijwilligers koopt Dar al Ousra basisproducten in voor goede, vullende iftar-maaltijden. Het doel is om 200 huishoudens te voorzien van een voedselpakket. De vrijwilligers zorgen ervoor dat de voedselpakketten worden afgeleverd bij de huishoudens die het pakket hard nodig hebben.

Hoe werkt het?

Onze vrijwilligers kopen met het opgehaalde bedrag groots voedsel in. De basisproducten worden gesorteerd en samengesteld in verschillende pakketten. Afhankelijk van de grootte van een huishouden, ontvangt een gezin een pakket van tussen de €100 en €130. (In de grote gezinnen zijn natuurlijk meer monden te voeden).

Wat kun jij doen?

Juist in deze maand, waarin wij extra ‘ibadaat verrichten is het essentieel dat wij omkijken naar de behoeftigen.  Help jij mee om de behoeftigen te voeden?

Doneren kan via de volgende linkjes:

Doneer een bedrag

Doneer 10 euro

Doneer 20 euro

Doneer 50 euro

Doneer een voedselpakket (100 euro)

Elk bedrag, klein en groot, is van harte welkom.

Moge Allah onze sadaqa accepteren, onze zondes vergeven en het een gezegende maand laten zijn voor ons en onze families.