Project Groenteverkoper

Situatie vooraf

Amine is werkzaam als groenteboer en woont in Berkane (Marokko). Zijn gezin telt 4 personen, waaronder twee jonge kinderen. De inkomsten van Amine zijn op dit moment niet voldoende om zijn gezin van te onderhouden en zijn vaste lasten van te betalen.

Als groenteboer doet Amine zijn uiterste best om met zeer beperkte middelen, dagelijks op de markt te staan. Om een plekje te bemachtigen op één van de vele markten is voor Amine niet het probleem. Het ontbreekt Amine echter aan goede bedrijfsmiddelen en genoeg vermogen voor het inkopen van groente en fruit. Om voldoende inkomen te genereren en zijn gezin te kunnen onderhouden is de huidige situatie verre van ideaal.

Ons hulpaanbod

Dar Al Ousra heeft (na onderzoek) de benodigde bedrijfsmaterialen, waar onder een bakmotor, beschikbaar gesteld om daarmee het transport en verkoop van groente en fruit mogelijk te maken. Tevens heeft Amine startkapitaal ontvangen om verschillende soorten groenten en fruit te kunnen inkopen.

Deze middelen maken het mogelijk om zich snel te kunnen verplaatsen tussen de markten. Daarnaast kan hij de marktbezoekers meer en kwalitatief betere groente en fruit aanbieden.