zomerloop dar al ousra

De zomerloop 2015 voor ladies

Zondag 13 september was het dan eindelijk zover. Nadat de mannen, tijdens de afgelopen Ramadan, de aftrap mochten nemen voor de eerste Dar al Ousra-activiteit was het nu tijd voor de vrouwen met de tweede activiteit.

Al de hele dag werd de buienradar in de gaten gehouden in de hoop dat het droog zou blijven tijdens de zomerloop. Vol spanning werd er af en toe naar de dreigende wolken gekeken. Gelukkig zijn de paraplu’s droog weer opgeborgen en is het tot het einde droog gebleven.

Om 18.45 uur stond er al een grote groep vrouwen, voor de tent op het grasveld aan de Haydnstraat in Amersfoort, klaar voor de wandeling. Zij werden opgevangen door de vrijwilligers van Dar al Ousra die hen welkom heetten. Nadat de dames zich hadden gemeld, flesjes water en folders hadden gekregen, konden ze mooi op tijd beginnen met lopen. Iets na 19.00 uur zwaaiden we de eerste groep uit. Niet veel later, om 19.15 uur, vertrok ook de tweede groep. Deze groep vertrok in tegengestelde richting waardoor de vrouwen onderweg nog even naar elkaar konden zwaaien.

zomerloop informatie folders dar al ousra

Iets voor 20.00 uur waren beide groepen weer terug. Voor de dames stond een tafel vol lekkers klaar. Onder het genot van een hapje en drankje bleven veel wandelaars napraten. Leuk was het om te zien dat oude bekenden elkaar weer tegenkwamen en anderzijds dat er nieuwe contacten werden gemaakt.

Voor onze eerste vrouwenactiviteit hadden we een mooie opkomst! Zowel jong als oud en verschillende nationaliteiten deden mee aan de zomerloop. De sfeer was goed, de reacties positief,  het weer zat mee en we kunnen dan ook spreken van een geslaagde zomerloop 2015. Eentje die voor herhaling vatbaar is!

Wij willen alle dames bedanken voor hun deelname en vrijgevigheid. Dankzij jullie, maar ook dankzij de verschillende donateurs en sponsoren hebben we een bedrag opgehaald van € 900,- . Tot slot willen we ook alle vrijwilligers bedanken die deze ladies only zomerloop mogelijk hebben gemaakt. Moge Allah swt jullie allen hiervoor belonen.

Graag tot de volgende Dar al Ousra activiteit!

zomerloop dar al ousra