iftar dar al ousra

Informatieavond en Iftar zorgen voor groot enthousiasme!

Afgelopen zaterdag 17 juni heeft Dar Al Ousra een Iftar georganiseerd voor een groep genodigden om kennis te maken met Stichting Dar Al Ousra. De opkomst was boven verwachting en er was net genoeg ruimte voor alle aanwezigen.  De avond werd gestart met een uitgebreide presentatie over de stichting. De gasten waren onder de indruk van de resultaten die zijn geboekt in een relatief korte tijd en met beperkte middelen.

Het werd een ieder ook duidelijk wat de rol en meerwaarde van de vele vrijwilligers is, die veel en belangrijk werk verrichten achter de schermen. Donaties en giften zijn ontzettend belangrijk, maar minstens zo belangrijk is de inzet van nieuwe vrijwilligers. Nadat je bijvoorbeeld een nieuw project aandraagt kun je zelf een bijdrage leveren aan het realiseren van het project in Marokko.

Na afloop van de presentatie waren er al snel gasten die direct donateur wilde worden, ze werden namelijk geraakt bij het zien en horen van de projecten die op dit moment worden uitgevoerd en die reeds zijn gerealiseerd. Één ding is duidelijk: er zijn nog zo veel gezinnen die onze hulp hard nodig hebben! Een veel gehoorde reactie die avond was ook: “we wisten van het bestaan van stichting Dar al Ousra, maar wisten niet exact waar de stichting zich voor inzet en hoe ze dat deden”. De mensen waren enthousiast over de avond en de informatie die werd gegeven.

Na het verbreken van het vasten met dadels en homemade smoothies werd het gebed gezamenlijk verricht. Daarna was het tijd om aan te schuiven voor de gezamenlijke iftar. Vervolgens zijn we met de gasten vertrokken naar de moskee voor het laatste gebed.

De avond werd afgesloten met de jaarlijkse ‘Ramadannachtwandeling’ om geld in te zamelen voor arme gezinnen.

Gezien de vele positieve reacties, is de informatieavond zeker voor herhaling vatbaar!

Wil je in de toekomst ook aanwezig zijn bij één van de informatieavonden in combinatie met bijvoorbeeld een iftar? Stuur dan een mail naar info@daralousra.nl. Je kunt ons uiteraard ook via de website of via Facebook volgen en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen!

presentatie dar al ousra

iftar dar al ousra